27/02/2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Hollanda Kraliçesi Beatrix, Türkiye'ye geliyor.

- Beatrix, Anıtkabir ziyaretinden sonra Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılanacak, ardından öğle yemeğine geçilecek.

- Ayten Şaban Diri İlköğretim Okulunu ziyaret edecek olan Beatrix, TBMM'de Başkan Bülent Arınç tarafından karşılanacak. Kraliçe Beatrix, Arınç'la görüşmesinin ardından Meclis Genel Kurulunu selamlayacak.

- Hollanda Kraliçesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık Konutu'nda bir araya gelecek.

- Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde moda gösterisini izleyecek olan Beatrix, Sezer'in onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

2- AK Parti, CHP ve ANAVATAN Meclis gruplarında son gelişmeler değerlendirilecek.

3- Pakistan ve Afganistan'ı ziyaret eden Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Ankara'ya dönüyor.

4- Hırvatistan Maliye Bakanı İvan Suker, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'la makamlarında görüşecek.

5- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, resmi bir ziyaret için Türkiye'de bulunan Makedonya Tarım, Ormancılık ve Su Ekonomisi Bakanı Atso Spasenovski ile makamında görüşecek.

6- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İZ-Air'in Balıkesir'den Ankara'ya yapılacak ilk uçuşuna katılacak.

- Yıldırım, Ankara'da, özel donanımlı ambulans ile hastane arasında canlı video ve ses bağlantısına ilişkin projesinin tanıtım toplantısında bulunacak.

7- Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Bakü'deki temasları kapsamında askeri okulları ziyaret edecek.

- Orgeneral Saygun'un Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

8- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat Brüksel'e gidiyor.

- Talat'ın, KKTC Brüksel Temsilciliği'nde basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

9- TBMM'den...

- Genel Kurulunda, CHP'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında Meclis soruşturması açılmasına ilişkin önergesi görüşülecek.

- Genel Kurulda, soruşturma önergelerinin ardından "Yaş sebze ve meyve" ile "Dilovası" araştırma komisyonlarının raporları ele alınacak.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, uluslararası düzeyde üstün başarı kazanan sporculara "devlet sporcusu" unvanı verilmesi ve aylık bağlanmasını öngören kanun teklifi görüşülecek.

10- TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış başkanlığındaki heyet, Berlin'deki temaslarının ardından, Türkiye Büyükelçiliğinde basın toplantısı düzenleyecek.

11- Ermeni tasarısı konusunda görüşmeler yapmak için Washington'da bulunan TBMM heyetinin temasları izleniyor.

12- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Uşak'ta trafik kazası geçiren DYP Uşak İl Başkanı Şefik Poyraz'ı ziyaret edecek, Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayici ve iş adamlarıyla toplantı yapacak.

- SHP MYK, Genel Başkan Murat Karayalçın'ın başkanlığında toplanacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş'ı ziyaret edecek.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Ankara'da "Hocalı katliamı" konulu panele katılacak.

- Elazığ'da meydana gelen depremin ardından kente gelen CHP milletvekilleri, basın toplantısı yapıyor.

13- TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik başkanlığındaki TİSK ve TÜSİAD heyeti, Valencia'da düzenlenen Akdeniz Özel Sektör Konfederasyonları Birliği rekabetçilik günü toplantısına katılacak.

14- KOBİ'lerin teknolojik yönden kalkınmasının hedeflendiği "Tek Hedef Bilişim Projesi"nin anlatılacağı basın toplantısı, KOSGEB Başkanı Bayram Mecit ile Proje Genel Koordirnatörü Görkem Gürbüz'ün de katılımıyla Ankara'da yapılacak.

15- Toplantı... Panel...

- Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, İstanbul'da Avrupa Birliği Bilgi Merkezinde, "AB Fonları: Sistem Nasıl İşliyor?" konulu bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

- İstanbul Barosu Başkanlığı, Türkiye'nin Enerji Politikaları ve Türk Petrol Yasası" konulu bir panel gerçekleştirecek.

- Doğuş Otomotiv, ağır ticari araç üst yapı sektöründe faaliyet gösteren Meiller ile distribütörlük anlaşmasını İstanbul'da imzalayacak.

- Otomobil Sanayicileri Derneği (OSD), Ticari Araç İthalatçıları Derneği (TAED) ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), Kasım ayında gerçekleştirilecek İstanbul Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı öncesinde ortak basın toplantısı yapacak.

- İzmirgaz Genel Müdürü Gökhan Bildacı ile Genel Koordinatör Halil Tataş, doğal gaz dağıtım çalışmalarıyla ilgili İzmir'de basın toplantısı düzenleyecek.

- İzmir Deniz Ticaret Odası'nın meclis toplantısı yapılacak.

- İzmir Ticaret Odasında "AB Müktesebatı Nedir?" konulu seminer düzenlenecek.

-Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) Genel Müdürü Osman Öz, Antalya'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğince Antalya'da telif hakları konulu basın toplantısı yapılacak.

16- Kuraklık uyarısı...

- Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süer Anaç: "Kuraklık konusunda belediyelerde alarm zilleri çalıyor, barajların üçte ikisi boş."

- "Belediyeler, su kaçakları konusunda acilen tedbir almalı."

17- İşadamları ve ev sahiplerinin vergi ayı...

- İşadamı, serbest meslek erbabı, zirai kazanç sahipleri ve rant geliri elde edenlerin oluşturduğu 1 milyon 714 bin mükellef, 2006 gelirleri için 1-15 Mart tarihleri arasında beyanname verecek.

18- Gıda tüketimde alışkanlıklar değişti...

- Kişi başına kırmızı et, margarin, toz şeker tüketimi azalırken, ekmek, pirinç, makarna, kümes hayvanı eti, yumurta, yoğurt tüketimi arttı.

- Karpuz, patlıcan, kuru fasulye tüketiminde düşüş, elma ve portakal tüketiminde artış kaydedildi.

19- Pamuk tarlasından rektörlüğe...

- Hatay'da 3 çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya gelen ve pamuk tarlalarında çalışarak büyüyen Şerafettin Canda, 40 yıl önce eğitim için ayrıldığı memleketine rektör olarak geri döndü.

20- Hawai'ye Mevlevihane yapılacak...

- Mevleviliği tanıyarak Müslüman olan Hawai'de yaşayan ABD'li bir grup, şimdi de Maui Adası'na İstanbul'daki Galata Mevlevihanesi'nin aynısını inşa ediyor.

21- Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Galatasaray ile Kayseri Erciyesspor, Ali Sami Yen Stadı'nda karşılaşacak.

22- 8. Dünya Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası finallerinin grup kura çekimi, Sırbistan'ın Novi Sad kentinde yapılacak.

23- Beşiktaş ile Galatasaray'ın filede zor günleri...

- Erkekler Birinci Voleybol Ligi Klasman Grubu'nda yer alan ezeli rakipler, ligden düşmeme mücadelesi veriyor.

- Fenerbahçe, 100. kuruluş yılında zirve yarışı yaparken, Beşiktaş ile Galatasaray, son 4 takımın düşeceği 9 takımlı Klasman Grubu'nda averajla 6 ve 7. sıraları paylaşıyor.

24- Çanlar, "Asırlık Çınar" için çalıyor...

- Üçüncü Futbol Ligi'nde mücadele eden Anadolu Üsküdar 1908 Spor, gelecek yıl kutlayacağı 100. kuruluş yılı öncesinde bu sezon, ligde sıkıntılı günler geçiriyor.

- 16 takımlı 4. Grup'ta, 21 maçta 19 puanla 15. sırada yer alan yeşil-beyazlılar, toparlanmazlarsa, 100. kuruluş yıllarında amatör kümede mücadele edecekler.

25- 75 yaşındaki madalya avcısı...

- İzmirli Veteran atlet Hikmet Kandeğdi'nin uluslararası yarışmalarda elde ettiği madalya sayısı 65'i buldu.

- 60'dan fazla Türkiye rekorunun sahibi olan Kandeğdi, Helsinki'de gelecek ay yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda da kürsüye çıkabilmek için yoğun biçimde çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber